Aπόφαση Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας

  Τα ξημερώματα της Πέμπτης 29/01 ο Σ. Δ., συνδικαλιστής των ΕΑΑΚ με σημαντική δράση στο φοιτητικό κίνημα και μέλος της Αριστερής Ανασύνθεσης, δέχτηκε επίθεση ενώ περπατούσε στα Εξάρχεια μαζί με ένα φίλο του. Ομάδα τραμπούκων, αφού τον αναγνώρισε, τους επιτέθηκε και τους ξυλοκόπησε με αποτέλεσμα τον ελαφρό –ευτυχώς– τραυματισμό τους.

      Πρόκειται για φασιστικής έμπνευσης επίθεση, η οποία ακολούθησε άλλες ανάλογες επιθέσεις τα προηγούμενα χρόνια σε πανεπιστημιακές σχολές και παραπέμπει στις πρακτικές της ΕΚΟΦ και των ακροδεξιών ομάδων, έστω και εάν οι δράστες της επίθεσης δηλώνουν ότι αναφέρονται, προφανώς ατυχώς, στην «εξέγερση». Δεν είναι τυχαίο, ότι η ίδια ομάδα τραμπούκων πριν κάποιες εβδομάδες επιτέθηκε – με παρόμοιο – συμμορίτικο τρόπο στο σύντροφο Δ.Π..  

      Όποιος στοχοποιεί το φοιτητικό κίνημα και τους αγωνιστές του, όποιος επιτίθεται σε μέλη φοιτητικών συλλόγων, αυτός σε τελική ανάλυση δρα σαν παρακρατικός παράγοντας και σαν μηχανισμός καταστολής και θα μας βρει μπροστά του. Δεν ήταν επίθεση απλώς απέναντι σε έναν αγωνιστή ή μια πολιτική συλλογικότητα, αλλά συνολικά απέναντι στο μαχόμενο φοιτητικό κίνημα και τους αγωνιστές του.

      Γι’ αυτό και καλούμε όλους τους μαζικούς κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς να καταδικάσουν την τραμπούκικη επίθεση και έμπρακτα να απαντήσουν στις προκλήσεις των συμμοριών τραμπούκων.

      Δηλώνουμε ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι, όπως καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, δεν σκύψανε το κεφάλι όταν αντιμετωπίζανε τα ΜΑΤ και τους φασίστες, έτσι δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια μπροστά στην οποιαδήποτε συμμορία τραμπούκων προσπαθεί να χαράξει γεωγραφικά όρια στο που θα κυκλοφορούν οι αγωνιζόμενοι φοιτητές.

      Αποφασίζουμε:
Πορεία διαμαρτυρίας την Τρίτη 3/2, με προσυγκέντρωση στο χώρο του Παλαιού Πολυτεχνείου στις 17:00. Παράλληλα μοίρασμα των αποφάσεων του Φ.Σ.

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

  • Kατηγορίες

  • 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
  • Σιγά μην κλάψω!

    Μου λεν αν φύγω από τον κύκλο θα χαθώ στα όρια του μοναχά να γυροφέρνω. Και πως ο κόσμος είν’ ανήμερο θεριό κι όταν δαγκώνει εγώ καλά είναι να σωπαίνω. Κι όταν φοβούνται πως μπορεί να τρελαθώ μου λεν να πάω κρυφά κάπου να κλάψω. Και να θυμάμαι πως αυτό το σκηνικό είμαι μικρός, πολύ μικρός για να τ’ αλλάξω. Μα εγώ μ΄ ένα άγριο περήφανο χορό σαν αετός πάνω απ’ τις λύπες θα πετάξω. Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ, σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.
  • Photobucket ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ!! Photobucket Photobucket Κι άμα τα πάρω, θα πάρω φόρα, θα σας ρημάξω στις κλωτσιές στην ανηφόρα Άμα τα πάρω δε θα μπορέσουν δυο διμοιρίες από ΜΑΤ να με βολέψουν Κι έτσι πλανιέμαι, έτσι ξεχνιέμαι, κρύβομαι μέσα μου και κάνω πανικό Έτσι πλανιέμαι, έτσι ξεχνιέμαι, τη φαντασία μου χορεύω στο κενό