Το θέατρο του παραλόγου ξανανεβαίνει…

 

Το θέατρο του παραλόγου ξανανεβαίνει…

(παραγωγή, σενάριο και σκηνοθεσία: ΔΑΠ – ΠΑΣΠ – ΠΚΣ) 

Όταν πηγαίνεις πολλές φορές στην ίδια παράσταση συνέχεια καταντάει αναμενόμενη αλλά και υπερβολικά βαρετή. Από ένα σημείο και μετά καταλαβαίνεις ότι οι ηθοποιοί έχουν χάσει το υποκριτικό τους ταλέντο, η σκηνή είναι χιλιοπαιγμένη και ο ενθουσιασμός που μπορεί να είχες στην πρώτη παράσταση (αν είχες τελικά) έχει εξαφανιστεί. Δεν ξεχνάς φυσικά και το αντίτιμο που έχεις κληθεί να πληρώσεις. Η διαφορά που υπάρχει εδώ όμως είναι ότι το αντίτιμο της φαρσοκωμωδίας που προσφέρουν στον φοιτητή σε κάθε συνέλευση οι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ θα κληθεί να το πληρώσει μετά και θα είναι και ιδιαίτερα βαρύ.

Αν και το έργο έχει διαφοροποιηθεί τα τελευταία χρόνια καθότι και ο φοιτητικός σύλλογος έχει αρχίσει να ενεργοποιείται κάποιοι επιμένουν να υποδύονται τον ίδιο ρόλο. Το ρόλο του ανιδιοτελή αγαπημένου συναδέλφου μας που επιζητά την στήριξη μας στην συνέλευση για αυτά που έχει κάνει για εμάς και αυτά που φυσικά μας υπόσχεται ότι θα κάνει. Η τελευταία συνέλευση θύμιζε περισσότερο εικόνα κοινοβουλίου παρά φοιτητικό αμφιθέατρο. Ένα πράγμα σαν να ανοίγεις την τηλεόραση και να βλέπεις δυο βουλευτές να αλληλοκατηγορούνται και να τσακώνονται για το ποιος έχει κάνει το μεγαλύτερο έργο. Αλλά φυσικά ξέρεις ότι λένε ψέματα καθώς εσύ αυτό το έργο δεν το έχει δει ποτέ και αμφιβάλεις ότι θα το δεις και ποτέ (και μάλλον καλά κάνεις). Δυστυχώς αυτή ακριβώς η εικόνα διαδραματιζόταν μπροστά στα μάτια εκατοντάδων φοιτητών που πραγματικά δεν ήξεραν ποιος λέει τι και ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο στην τελευταία συνέλευση.

 

Από την μία η ΔΑΠ που προσπαθεί να κρατήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην σχολή με κάθε ψέμα και τρόπο. Από το ψέμα των παιδαγωγικών μαθημάτων και της πιστοποίησης που αυτά δίνουν, μέχρι το πρόγραμμα σπουδών που ουδέποτε συνέβαλε στην ουσιαστική διαμόρφωσή του, αλλά προσπάθησε με κάθε τρόπο να το πετσοκόψει εξαφανίζοντας κάθε επαγγελματικό δικαίωμα που αυτό κατοχυρώνει. Ας μην μιλήσουμε δε για την πολιτική επιλογή της ΔΑΠ να αποχωρήσει από την συνέλευση πραξικοπηματικά χωρίς καταμέτρηση λέγοντας ότι το αποτέλεσμα ήταν εμφανές, ενώ παραπάνω από το μισό αμφιθέατρο απαιτούσε κανονική καταμέτρηση. Αυτό έρχεται να αποδείξει το πόσο πολύ φοβάται η ΔΑΠ την πιθανότητα να φανεί η κατρακύλα της, αλλά και η αδυναμία της να παίρνει γεν. συνελεύσεις με την “τρομαχτική” αριθμητική διαφορά του παρελθόντος.

Όσο για την δεύτερη και καταϊδρωμένη ΠΑΣΠ λίγα αξίζει να ειπωθούν. Από την κοινοβουλευτικού χαρακτήρα διαμάχη με την ΔΑΠ, τα χυδαία ψέματα περί συμμετοχής της σε κοινό πλαίσιο, στις αγωνιστικές της κορώνες που δεν είχαν οποιαδήποτε αναφορά στην κινητοποίηση της επόμενης μέρας (για κάλεσμα και συμμετοχή του συλλόγου κανένας λόγος), αλλά και η αδυναμία της να διασφαλίσει την διαδικασία και την δημοκρατικότητα των αποφάσεών της συνέλευσης (καθώς οι συνάδελφοι άρχισαν να ωρύονται αφού είχε αποχωρήσει το μισό αμφιθέατρο) αποδεικνύει πως αν και “ανερχόμενη” δύναμη, απέχει πολύ από το να αλλάξει κάτι πραγματικό στον σύλλογο και να σπάσει την αυτοδυναμία όπως τόσα χρόνια υπόσχεται.

Τώρα για την ΠΚΣ τι να πει κανείς. Η γραφικότητα της και ο χυδαίος λαϊκισμός της έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αναδεικνύοντας την σε πραγματικό κομπάρσο.

 

Μην είσαι πια θεατής…  

Κλέψε την παράσταση!!!

 Αν και σίγουρα η διαδικασία ήταν πολύ πιο ανθρώπινη και σοβαρή από άλλες φορές (μετά από μάχες που έχουν δοθεί για να γίνει αυτό) αυτή την στιγμή διακυβεύεται η ίδια η δημοκρατική λειτουργία του συλλόγου και των οργάνων του τόσο με το Διοικητικό συμβούλιο όπου η ΔΑΠ-ΠΑΣΠ έχουν 8 στις 9 έδρες, όσο και με τις Συνελεύσεις που δεν παίρνουν ουσιαστικά καμία απόφαση προς υλοποίηση, αλλά και με την παρασκηνιακή δράση των μεγάλων παρατάξεων για την οποία κανείς δεν ενημερώνεται.

Η παραπάνω περιγραφή δεν είναι τυχαία. Μας θέλουν απλούς θεατές που θα βλέπουν την γελοία παράστασή τους και δε θα αντιδρούν, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν. Όταν σε ένα αμφιθέατρο 500 ατόμων σχεδόν το 1/3 δεν ψηφίζει, αποδεικνύει ότι ο κόσμος (και ειδικά των μικρότερων ετών) δεν τους εμπιστεύεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι συνάδελφοι της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ δεν μπορούν και δεν θέλουν να διασφαλίσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες του συλλόγου.

Είναι καιρός να γυρίσουμε την πλάτη μας στην παρωδία που μας σερβίρουν. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας μέσα από μαζικές πολιτικές διαδικασίες και κινητοποιήσεις όπως αυτή της Πέμπτης, όπου πάνω από 1000 φοιτητές και δεκάδες σύλλογοι ακολουθώντας τον νικηφόρο δρόμο των τελευταίων ετών, έδειξαν την εναντίωση τους απέναντι στην νομιμοποίηση των ΚΕΣ, στον ψηφισμένο νόμο πλαίσιο και στην επίθεση που δέχεται το δημόσιο πανεπιστήμιο τα τελευταία χρόνια. Φυσικά, οι συνάδελφοι από την ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και ΠΚΣ ούτε λόγο έκαναν για την μαζική πορεία που έγινε στο κέντρο της Αθήνας.

Εμείς ως αριστερή συλλογικότητα που παρεμβαίνει χρόνια στο Οικονομικό έχουμε δώσει και δίνουμε καθημερινά πολλές μάχες για να διασφαλίσουμε ότι οι διαδικασίες του συλλόγου, είτε Συνελεύσεις είτε Διοικητικά Συμβούλια, θα είναι καθαρά πολιτικές και δημοκρατικές ώστε να εκφράζουν την πλειοψηφία των φοιτητών και θα κινητοποιούν τον Σύλλογο διασφαλίζοντας το συμφέρον όλων μας κόντρα σε αυτούς που θέλουν να απαξιώσουν το δημόσιο πανεπιστήμιο και τα πτυχία μας.

Παλεύουμε για:

  • Συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες που να διασφαλίζουν τα κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος και του συλλόγου
  • Πραγματικός πολιτικός διάλογος και όχι παιχνίδια εντυπώσεων στις πλάτες των φοιτητών, έτσι ώστε ο καθένας να είναι υπόλογος των πράξεών του.
  • Να σταματήσουν τα παρασκηνιακά παιχνίδια μεταξύ των καθεστωτικών παρατάξεων και του τμήματος

 

 

Συσπείρωση για μια αριστερή παρέμβαση στο οικονομικό

ΕΑΑΚ

 

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

  • Kατηγορίες

  • Σιγά μην κλάψω!

    Μου λεν αν φύγω από τον κύκλο θα χαθώ στα όρια του μοναχά να γυροφέρνω. Και πως ο κόσμος είν’ ανήμερο θεριό κι όταν δαγκώνει εγώ καλά είναι να σωπαίνω. Κι όταν φοβούνται πως μπορεί να τρελαθώ μου λεν να πάω κρυφά κάπου να κλάψω. Και να θυμάμαι πως αυτό το σκηνικό είμαι μικρός, πολύ μικρός για να τ’ αλλάξω. Μα εγώ μ΄ ένα άγριο περήφανο χορό σαν αετός πάνω απ’ τις λύπες θα πετάξω. Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ, σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.
  • Photobucket ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ!! Photobucket Photobucket Κι άμα τα πάρω, θα πάρω φόρα, θα σας ρημάξω στις κλωτσιές στην ανηφόρα Άμα τα πάρω δε θα μπορέσουν δυο διμοιρίες από ΜΑΤ να με βολέψουν Κι έτσι πλανιέμαι, έτσι ξεχνιέμαι, κρύβομαι μέσα μου και κάνω πανικό Έτσι πλανιέμαι, έτσι ξεχνιέμαι, τη φαντασία μου χορεύω στο κενό